فهرست مطالب

مهندسی زیر ساخت های حمل و نقل - سال هفتم شماره 4 (پیاپی 28، زمستان 1400)

مجله مهندسی زیر ساخت های حمل و نقل
سال هفتم شماره 4 (پیاپی 28، زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/12/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • منصور فخری*، سجاد جوادی صفحات 1-14

    امروزه، با توجه به کمبود و غیرقابل تجدیدپذیر بودن منابع طبیعی و همچنین مسایل محیط زیستی، استفاده از مواد دورریختنی   (به خصوص سرباره روی) در مخلوط آسفالتی بسیار مورد توجه قرار گرفته است. احتمال می رود که با توجه به ماهیت رسانایی سرباره روی، مخلوط های حاوی سرباره روی دارای پتانسیل مناسبی برای جذب زیاد امواج ماکروویو باشند. هدف اصلی این تحقیق، امکان سنجی استفاده از سرباره روی به عنوان فیلر در مخلوط‏های آسفالتی نیمه‏گرم برای بررسی پتانسیل یخ‏زدایی و خودترمیمی با استفاده از گرمایش ماکروویو می‏باشد. به همین منظور، آزمایش‏های پتانسیل یخ‏زدایی مخلوط آسفالتی با گرمادهی ماکروویو شامل آزمایش‏های سرعت ذوب شدن یخ، زمان افتادن یخ، بررسی خودترمیمی حین یخ‏زدایی و پایداری برای نمونه‏ های آسفالتی نیمه‏گرم حاوی فیلر سرباره روی (صفر، 35، 70 و 100 درصد کل وزن فیلر) مد نظر قرار گرفت. نتایج نشان می‏دهد که اگر 100 درصد فیلر سرباره روی در مخلوط آسفالتی نیمه‏ گرم استفاده شود، میزان خودترمیمی حین یخ‏زدایی بهترین حالت خود را داشته و از طرفی میزان سرعت ذوب شدن یخ برای مخلوط‏های حاوی 100% فیلر سرباره روی 18/0 گرم بر ثانیه (68%) بیشتر از مخلوط کنترلی است.

    کلیدواژگان: آسفالت نیمه گرم، گرمادهی ماکروویو، فیلر سرباره روی، یخ‏زدایی، خودترمیمی
  • مرتضی اسماعیلی*، علی پوررشنو صفحات 13-36
    در پژوهش حاضر، با به‏کارگیری دستگاه برش مستقیم بزرگ مقیاس، تاثیر دورپیچی بر پارامترهای مقاومت برشی بالاست بررسی شده است. برای این منظور، از دو گروه بالاست با اندازه متوسط دانه ای () برابر 31/41 و 55/31 میلی متر و همچنین سه نوع ژیوگرید دوسویه 35/35GP، 20/40GP و 20/60GP استفاده شد. آزمایش ها تحت تنش های قایم 50، 100 و 150 کیلوپاسکال با نرخ برش یک میلی متر در دقیقه انجام شده است. نتایج آزمایش ها نشان می دهد که در حالت بدون دورپیچی، رفتار برشی بالاست متاثر از اندازه بیشینه قطر سنگدانه، ضریب یکنواختی و همچنین تنش قایم اعمالی است. به گونه ای که با افزایش درصد مصالح درشت دانه و ضریب یکنواختی بالاست، مقاومت برشی آن افزایش می یابد. ولی با افزایش مقادیر تنش قایم از 50 به 150 کیلوپاسکال، زاویه اصطکاک داخلی بالاست های گروه‏های یک و چهار به‏ترتیب از 56/65 و 90/63 به 39/54 و 16/52 کاهش یافته است. به‏طور مشابه، برای دو گروه دانه بندی مذکور، مقدار میانگین زاویه اتساع به‏ترتیب 69/16 و 85/12 درصد کاهش یافت. از سوی دیگر، دورپیچی بالاست با ژیوگرید باعث بهبود رفتار برشی آن شده، به‏طوری که برای گروه دانه بندی یک، حداکثر زاویه اصطکاک داخلی متناظر با تنش های قایم 50 و 150 کیلوپاسکال به‏ترتیب 5/74 و 96/68 بوده، که مضاف بر آن، میانگین زوایای اتساع، 22/32 درصد کاهش یافت. در بالاست گروه چهار، بیشینه زاویه اصطکاک، در حضور تنش های قایم 50 و 150 کیلوپاسکال، در مقایسه با حالت بدون دورپیچی، به‏ترتیب 77/11 و 80/24 درصد افزایش یافت؛ میانگین زوایای اتساع نیز 86/27 درصد کاهش یافت. همچنین، مطالعه حاضر نشان داد که رفتار برشی بالاست متاثر از اندازه چشمه ژیوگرید (A) است. جمع‎بندی نتایج نشان می دهد که استفاده از روش دورپیچی سبب بهبود قابل ملاحظه ی رفتار برشی بالاست شده، که می توان از این روش برای حفظ پایداری خطوط بالاستی در قوس ها بهره برد.
    کلیدواژگان: بالاست، مقاومت برشی بیشنه، زاویه اصطکاک داخلی، زاویه اتساع، دورپیچی با ژئوگرید
  • امیرحسین جاجرمی، ابوالفضل حسنی*، محمد محمد کریمی صفحات 37-52
    سالانه مبالغ زیادی در سراسر جهان هزینه طرح، ساخت و نگهداری روسازی راه ها می گردد. تعداد زیادی از گسیختگی های روسازی در نتیجه ی اعمال بارهای مختلف ناشی از وسایل نقلیه، تغییرات محیطی و استراتژی های ضعیف نگهداری رخ می دهد. یکی از مسایل مهم در روسازی های بتنی که باعث ایجاد ترک و کاهش ظرفیت در روسازی بتنی می شوند، تنش های حرارتی ناشی از گرادیان های حرارتی و تنش های ترکیبی ناشی از گرادیان حرارتی و بارگذاری ترافیکی است. عواملی نظیر تابش خورشید و تغییر دما باعث ایجاد تنش های حرارتی در روسازی می شوند. این تنش ها به تنهایی و یا به صورت ترکیب با بارگذاری ترافیکی می توانند منجر به ایجاد ترک خوردگی در سطوح مختلف روسازی شوند که این ترک ها می توانند به تدریج موجب خرابی سازه ای روسازی بتنی شوند. لذا تحقیق روی پارامترهای موثر بر ترک خوردگی بتن امری ضروری به نظر می رسد. تا پیش از ظهور روش اجزای محدود، این دسته از پژوهش ها توسط نتایج آزمایشگاهی و تجربی انجام می گرفت که به دلیل سخت و طاقت فرسا بودن آن به مرور زمان جای خود را به روش های عددی دادند. در این پژوهش، از نرم افزار آباکوس برای مدل‏سازی سه‏بعدی روسازی بتن غلتکی و بررسی پاسخ این روسازی تحت ترکیب بارگذاری ترافیکی و حرارتی استفاده شده است.
    کلیدواژگان: روسازی بتن غلتکی، گرادیان حرارتی، تنش‏های ترکیبی، اجزای محدود
  • رضا سپاس پور، مهرداد احسانی، حامد ناصری، فریدون مقدس نژاد* صفحات 53-74
    شاخص بین المللی ناهمواری روسازی یکی از مهم ترین شاخص های ارزیابی وضعیت روسازی است که در سیستم های مدیریت و برنامه ریزی تعمیر و نگهداری روسازی استفاده می شود. در این مطالعه، به کمک الگوریتم بهینه سازی تکاملی تفاضلی و توسعه آن به روش یادگیری ماشین و با استفاده از پایگاه داده های برنامه بلندمدت روسازی، دو مدل برای پیش بینی اضمحلال شاخص بین المللی ناهمواری و بهبود عملکرد روسازی تحت اعمال روکش ارایه شده است. برای توسعه مدل اضمحلال روسازی، متغیرهای آب و هوایی، ترافیکی و سازه ای در نظر گرفته شده اند و رابطه ای برای پیش بینی افزایش شاخص بین المللی ناهمواری روسازی ارایه شده است. همچنین، میزان بهبود شاخص بین المللی ناهمواری روسازی تحت تاثیر روش های مختلف تعمیر و نگهداری مرسوم در ایران بررسی شد و رابطه ای برای پیش بینی میزان کاهش این شاخص تحت اعمال روکش ارایه شده است. تعداد 520 و 336 ردیف داده برای توسعه مدل های اضمحلال و بهبود عملکرد روسازی استفاده شده است. مدل‏های پیش‏بینی شده از دقت بسیار خوبی برخوردارند. ضریب تعیین مدل اضمحلال روسازی ارایه شده برابر با 99/0 و میانگین خطای مطلق معادله ارایه شده برای داده های آموزش و آزمایش کمتر از 1/0 می باشد که دقت آن در مقایسه با سایر مدل های ارایه شده تا کنون به دلیل در نظر گرفتن متغیرهای متنوع و روش توسعه داده شده، بسیار زیاد است. ضریب تعیین مدل بهبود توسعه یافته برای داده های آموزش و آزمایش برابر 97/0 و جذر میانگین مربعات خطا تقریبا برابر 2/0 به‏دست آمد.
    کلیدواژگان: شاخص بین المللی ناهمواری روسازی، اضمحلال روسازی انعطاف پذیر، مدل سازی، بهبود عملکرد روسازی انعطاف پذیر، الگوریتم بهینه سازی تکاملی تفاضلی
  • حسین عرب یارمحمدی، محمدکاظم شربتدار*، حسین نادرپور صفحات 75-98

    بتن غلتکی نوعی بتن خشک با اسلامپ صفر است که دارای دو کاربرد اصلی مختلف در سدسازی و روسازی است. با توجه به مزایایی مانند بهره وری هزینه، گرمای هیدراتاسیون کم، دوام و سرعت زیاد اجرا، این بتن به ویژه در ساخت باند فرودگاه ها، سایت های نظامی و نیروگاه های هسته ای ترجیح داده می شود. در این مقاله، چگونگی تاثیر مقدار سیمان، نسبت آب به سیمان (W/C) و نسبت ریزدانه به کل سنگدانه (S/A) بر مشخصات مکانیکی بتن غلتکی روسازی بررسی شده است. نتایج از طریق آزمایش های تجربی و تجزیه و تحلیل روش سطح پاسخ (RSM) به‏دست آمد. بدین منظور، دو مقدار سیمان، سه نسبت آب به سیمان و سه نسبت ریزدانه به کل سنگدانه در نظر گرفته شد و تاثیر این پارامترها بر کارایی، مدول الاستیسیته و مقاومت های فشاری، خمشی و کششی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که موثرترین راه برای افزایش کارایی (کاهش زمان وی بی)، افزایش نسبت آب به سیمان است. همچنین، مقدار سیمان و نسبت آب به سیمان رابطه ی معکوس با زمان وی بی داشتند. در حالی که نسبت ریزدانه به کل سنگدانه به طور مستقیم بر آن تاثیر می گذارد. مقدار سیمان بیشترین تاثیر را در مقاومت فشاری داشت و افزایش نسبت آب به سیمان نیز به دلیل افزایش میزان تراکم پذیری باعت افزایش مقاومت فشاری گردید. بر مبنای نتایج، مشخص گردید که مدول الاستیسیته تابعی از میزان مصالح سنگی درشت دانه است. از دیگر نتایج، تاثیر مقدار سیمان و اولین مقاومت در برابر ترک خوردگی خمیرسیمان بر مقاومت خمشی بود. در حالی که در مقاومت کششی، نسبت ریزدانه به کل سنگدانه بیشترین تاثیر را داشت.

    کلیدواژگان: زمان وی بی، بتن غلتکی، روسازی، مشخصات مکانیکی، روش سطح پاسخ
  • سید محمدحسین دهناد* صفحات 99-115

    یکی از عوامل مهم در ایمنی راه ها، اصطکاک بین چرخ وسیله نقلیه و رویه راه است، به طوری که راننده بتواند در صورت لزوم در فاصله ای مطمین وسیله نقلیه خود را متوقف و یا کنترل نماید تا منجر به وقوع تصادف نگردد. وجود رطوبت در سطح روسازی موجب کاهش مقاومت لغزندگی رویه راه شده و با افزایش ضخامت آب و سرعت خودرو، باعث بروز پدیده هیدروپلنینگ می گردد. در این مطالعه، با ارایه شیوه ای جدید، دستگاهی آزمایشگاهی طراحی و ساخته شده است که می تواند وقوع این پدیده را با تمرکز بر تاثیر سطوح مختلف روسازی، شبیه سازی نماید. عدم تناسب بین جابجایی طولی خودرو و میزان دور چرخ و تبدیل شدن بخشی از غلتش به لغزش به عنوان یک اصل مهم در طراحی این دستگاه در نظر گرفته شده است. به منظور ارزیابی این پدیده، انواع مختلف مخلوط آسفالتی با دانه بندی متفاوت ساخته شده و مقادیر متوسط عمق بافت اندازه گیری شده است. سپس در فرکانس های مختلف، با استفاده از دستگاه ساخته شده، در شرایط خشک و مرطوب بودن سطح روسازی، مورد آزمون هیدروپلنینگ قرار گرفته اند. با مقایسه نتایج اخذ شده از دستگاه پیشنهادی با مدل های تجربی رایج برای پیش بینی سرعت هیدروپلنینگ، مشخص گردید که این دستگاه می تواند به‏عنوان ابزار مناسبی برای بررسی اثرات عوامل موثر بر این پدیده به‏کار گرفته شود. نتایج نشان داد که افزایش دو و سه برابری بازه 5/0 تا 1 میلی‏متر مرتبط با میانگین عمق بافت روسازی، به ترتیب باعث افزایش 8 و 17 درصدی در سرعت آستانه هیدروپلنینگ می شود. همچنین، مشاهده شد که در مخلوط با دانه بندی متراکم، افزایش متوسط عمق بافت از 5/0 میلی‏متر به 2 میلی‏متر، باعث تاخیر 22 درصدی در وقوع هیدروپلنینگ می شود.

    کلیدواژگان: ایمنی راه، بافت روسازی، مخلوط آسفالتی، دستگاه تست هیدروپلنینگ
  • حسن دیواندری*، محمد حیدری، مهدی زال نژاد صفحات 115-135
    با توجه به اهمیت راه ها در ایجاد ارتباط بین نواحی مختلف، همواره مسیله تعمیر و نگهداری راه ها امری حیاتی برای سازمان های راهداری یا حمل ونقل جاده ای محسوب می شود. یکی از اثربخش ترین شیوه های نگهداری پیشگیرانه و تعمیر راه ها آسفالت حفاظتی میکروسرفیسینگ است. هدف این پژوهش، بررسی به کارگیری فیلر سرباره فولاد کوره اکسیژن- بازی در طرح اختلاط میکروسرفیسینگ جهت سنجش عملکرد آن است. برای این منظور، ابتدا ویژگی های شیمیایی و فیزیکی مصالح سنگی و فیلر سرباره فولاد مورد تحقیق و مطالعه واقع شده و سپس جهت بررسی عملکرد مخلوط ها، از پنج ترکیب مختلف حاوی صفر، 5/2، 0/5، 5/7 و 0/10 درصد فیلر سرباره فولاد بر حسب وزن کل سنگدانه استفاده گردید. ارزیابی نمونه ها به واسطه آزمایش های سایش در شرایط مرطوب، چرخ بارگذاری شده- جابه جایی، چرخ بارگذاری شده- چسبندگی ماسه و آزمایش های چسبندگی مرطوب در 30 و 60 دقیقه، مطابق با دستورالعمل ISSA A143 و ASTM D6372 انجام شد. نتایج طراحی نشان داد که مخلوط های حاوی فیلر سرباره فولاد، موجب بهبود عملکرد میکروسرفیسینگ می شوند. همچنین، در میان مخلوط ها، مخلوط حاوی 5/7 درصد فیلر سرباره فولاد نسبت به نمونه شاهد موجب افزایش چسبندگی در مدت زمان 30 و 60 دقیقه به ترتیب به میزان 28 و 45 درصد، بهبود مقاومت در برابر سایش به میزان 3/48 درصد، کاهش قیر زدگی مخلوط به میزان 3/29 درصد و افزایش مقاومت در برابر جابه جایی عمودی و جانبی به ترتیب به میزان 6/47 و 0/40 درصد گردید. این مخلوط نسبت به نمونه شاهد دارای 1 درصد قیر امولسیون بیشتر به منظور دستیابی به چسبندگی مناسب در زمان مشخص است.
    کلیدواژگان: آسفالت حفاظتی، نگهداری پیشگیرانه، پودر سرباره فولاد، میکروسرفیسینگ
|
  • Mansour Fakhri *, Sajad Javadi Pages 1-14

    Nowadays, regarding the scarcity and non-renewability of natural resources and environmental issues, the use of waste materials in asphalt mixtures has been very popular. Besides, zinc slag has the potential to absorb microwave radiation because of its conductive nature. The main objective of this study is to investigate the feasibility of using zinc slag as a filler in warm mix asphalt (WMA) mixtures to examine the potential of deicing and self-healing. To evaluate de-icing potential, some tests on deicing potential of asphalt mixtures using microwave heating, including Ice-melting capability test, ice falling time, self-healing during deicing, and stability of WMA samples incorporating different contents of zinc slag filler (0, 35%, 70%, and 100% of total filler weight) were carried out. The results show that if 100% zinc slag filler is used in WMA asphalt mixture, the ratio of self-healing during deicing is the best; additionally, the results indicate that the ice melting speed of the WMA mixture containing 100% BOF filler was 68% higher than that of the control mixture.

    Keywords: Warm mix asphalt, Microwave induction, Zinc Slag Filler, Deicing, Self-healing
  • Morteza Esmaeili *, Ali Pourrashno Pages 13-36
    In the present study utilizing large scale direct shear test, the effect of ballast encasing with geogrid has been investigated. In this mater two ballast grading of 1 and 4 have been considered in conjunction with three types of geogrids GP35/35, GP40/20 and GP60/20. All direct shear test have been carried out under the vertical surcharges of50, 100 and 150 kPa with shear deformation rate of 1mm/min. The outcomes of the results reveals that in absence of geogrid encasing, the shear strength of ballast depends on the maximum particle size, uniformity coefficient and the vertical surcharge value. In the case of geogrid encasing of the ballast has promoted the shear strength behavior whereas for the grade 1 gradation of the ballast, the maximum friction angle corresponding to 50 and 150 kPa surcharges have been 74.5 and 68.96 degrees while the maximum reduction percentage in dilation angle has been 32.22. On the other hand for ballast grading 4, the mentioned variations have been correspondingly obtained as 30.12, 14.67 and 27.86 percentages.
    Keywords: Maximum shear strength, Internal friction angle, Dilation angle, Encasing with geogrid
  • Jajarmi Amirhosein, Abolfazl Hassani *, Mohammad Mohammad Karimi Pages 37-52
    It has been spent big amouts of budget for design,build and maintenance of roads in all over the world.Many of the failures occurring in pavements are as results of different vehicle loads,environmental changes and poor maintenance strategies.One of the important issues that creates cracks in concrete pavement and reduces pavement loading capacity is thermal stresses caused by temperature gradients and combined streeses due to temperature gradient and traffic loads.Factors such as solar radiation,temperature changes and etc. cause thermal stresses in pavements. These stresses , alone or in combination with traffic loading, can lead to cracks in the surfaces of the pavement, which can gradually lead to the removal and destruction of concrete pavement. Therefore, research on effective parameters of this issue seems necessary. Until the advent of the finite element method, these categories of researches were carried out experimentally, which, due to their hardiness, over time, gave their place to numerical methods. In this paper, the Abqus software is used to model three-dimensional roller compacted concrete pavement and to investigate the response of this pavement under the combination of traffic and thermal loading.
    Keywords: Roller compacted concrete pavement, Temperature gradient, Combined streses, Finite element
  • Reza Sepaspour, Mehrdad Ehsani, Hamed Naseri, Fereidoon Moghadas Nejadb * Pages 53-74
    International Roughness Index is one of the most important indices to assess the pavement quality, and it is generally employed in pavement maintenance planning. In this study, by virtue of differential evolutionary programming and Long Term Pavement Performance data, two prediction models are introduced to predict pavement deterioration function and treatments’ improvement. For pavement deterioration modeling, climate condition, traffic, and pavement structural features are taken into account. Besides, the most-applicable pavement treatments utilized in Iran are considered in this investigation. 520 and 336 data are applied to model pavement deterioration and treatments’ improvement. The predicted models have a very high accuracy and can be used in various fields. The pavement deterioration model and treatments’ improvement model reach the coefficient determination of 99% and 97% for both training and testing data, which indicates the high-level accuracy of the introduced models. The treatments’ improvement model provides the mean squared error of 0.2 approximately.
    Keywords: International Roughness Index, Pavement deterioration model, Flexible pavement quality improvement, modeling, Differential evolutionary algorithm
  • Hosein Arabyarmohammadi, M. Kazem Sharbatdar *, Hosein Naderpour Pages 75-98

    Roller-Compacted Concrete (RCC) is a kind of dry consistency concrete with zero slump, with two various main applications for dams and pavements. Owing to the benefits such as cost efficiency, low hydration heat, durability, and high speed of execution, RCC is particularly preferred in the construction of airstrips, military sites, and nuclear plants projects. The effects of cement content, the water to cement (W/C) ratio, and the sand to aggregate (S/A) ratio were investigated on Roller-Compacted Concrete Pavement (RCCP) mechanical properties in this paper. Results were obtained through experimental tests and response surface methodology (RSM) analysis. Two cement content, three W/C ratios, and three S/A ratios were implemented, and their effects on Vebe time, modulus of elasticity, and compressive, flexural, and tensile strengths were evaluated. It was found that the most efficient way to decrease the Vebe time was to increase the W/C ratio. The cement content and W/C ratio had an inverse relationship with the Vebe time, while the S/A ratio influences the Vebe time directly. The cement content had the greatest impact on compressive strength and compressive strength increased when the W/C ratio increased due to greater compact-ability. Results indicated that the modulus of elasticity was a function of coarse aggregate content. The flexural strength was governed by cement content and the first cracking strength of paste. However, in the splitting test, it was the S/A ratio had the maximum effect.

    Keywords: Vebe time, Roller-Compacted Concrete, Pavement, Mechanical Properties, Response Surface Methodology
  • MohamadHosein Dehnad * Pages 99-115

    Existence of any liquid on asphalt pavement surface causes a decrease in skid resistance. By increasing water film and vehicle velocity, there is a moment in which hydroplaning phenomenon can occur and causes the vehicle linear speed to become disproportionate to wheel rotational speed. In this study, to understand the influence of pavement texture on the hydroplaning speed, a new lab-scale apparatus has been designed and manufactured. The lack of proportion between linear movement of vehicle shaft and the wheel rotation was found to be a good index to determine hydroplaning threshold and hence an important principle in the design of this machine. In order to evaluate this phenomenon, various types of asphalt mixtures with different aggregate grading have been made and the values of mean textures depth have been measured. Then, at various frequencies, using the manufactured device in dry and wet conditions, the surface of the pavement is subjected to hydroplaning test. Based on the measures, a simplified model was developed that is able to predict the hydroplaning speed depending on pavement’s texture characteristics and Coefficient of wheel brake. By comparing the results obtained from the proposed apparatus with the common experimental models for predicting hydroplaning speed, it has been determined that this apparatus can be used as a suitable device for investigating the effects of factors affecting this phenomenon. The results indicated that an increase of 2 and 3 times of 0.5 to 1 mm range, related to the mean texture depth of asphalt pavement, increases 8% and 17% at the hydroplaning threshold speed respectively.

    Keywords: Hydroplaning, road safety, Pavement Texture, Asphalt Mixture, Hydroplaning test machine
  • Hassan Divandari *, Mohammad Heidari, Mahdi Zalnezhad Pages 115-135
    Given the crucial importance of roads in connecting different areas, road maintenance has long been seen as a vital duty of road transportation/maintenance organizations. Microsurfacing is an important method of preventive maintenance for roads. The present research was aimed at investigating the use of basic oxygen furnace steel slag as filler in microsurfacing mix design in an attempt to evaluate its performance. For this purpose, we began by studying the physical and chemical properties of aggregates and steel slag filler. Subsequently, the performance of five different asphalt mixtures containing the steel slag filler at 0, 2.5, 5.0, 7.5, and 10.0 wt.% per total weight of aggregate was investigated. The microsurfacing specimens were evaluated using wet track abrasion, loaded wheel-displacement, loaded wheel-sand cohesion, and wet cohesion tests for 30 and 60-min testing times according to ISSA A143 and ASTM D6372. The results showed that the steel slag filler-containing mixtures tended to improve the performance of microsurfacing. Among other mixtures, the one containing the steel slag filler at 7.5 wt.% could improve the cohesion strength by 28 and 45% upon 30 and 60 min of testing, respectively, as compared to the control specimen. Moreover, this specimen exhibited 48.3% higher abrasion resistance, 29.3% lower bleeding, and increased resistance to vertical and lateral displacements by 47.6 and 40.0%, respectively. Compared to the control specimen, this specimen contained 1% higher bitumen emulsion, setting the scene for achieving an appropriate level of cohesion strength within a given time.
    Keywords: Surface Treatment, preventive maintenance, Steel Slag Powder, Micro surfacing